Dagen då surdegsgrunden började mögla

Då har jag fått smaka på den tråkiga upplevelsen att surdegsgrunden började mögla. Det är bara till att hälla ut den och diska rent burken, börja om från början.

Kollade in mjölet jag använt, ett rågmjöl, som är ej ekologiskt…som gått över tiden med mer än ett år…haha…kanske finns en förklaring till varför det gick som det gick. Kasta mjöl och köpa nytt… Herregud, var det så länge sedan jag bakade med rågmjöl? Skrämmande.

Den här gången köpte jag ekologiskt rågmjöl. Önskade att det fanns större utbud av Saltå Kvarns mjöler i min närbutik, för det hade varit perfekt eftersom det även är stenmalet som är det bästa att använda.
image

Varför ekologiskt? Ekologiskt är alltid bra, det vet vi ju alla! Inget nytt med det. Fördelen med den sortens mjöl är det jag skrev en gång innan.

”Rågmjölet ska allra helst vara ekologiskt och gärna stenmalet – i det ekologiska mjölet finns fler jästsporer och mineraler som underlättar processen. ”

Ja…jag uppfyllde alla kriterierna på fel man kan göra då jag använde på tok för gammalt och oekologiskt mjöl. Gör om och gör rätt…det gör jag denna gång! Jag skall sätta den nya grunden lite senare ikväll, kommer att göra på exakt samma sätt som innan. Så jag återkommer igen när det blir dag 4. Tills dess får jag hitta på något annat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.