Det är inte ofta som jag springer på och dessutom testar sådana nyttiga recept. Det här brödet innehåller inte mjöl överhuvudtaget, däremot en massa nyttigheter som keso och massa fröer. Man kan tro att det är ett hårt bröd, men det ÄR ett mjukt bröd. Tidsåtgången är mindre än 35 minuter, så snabbt går det också. Den här gången gjorde jag bara en plåt, för att testa om brödet ens går att äta 😉 Nästa gång, då blir det minst två plåtar, eftersom brödet går utmärkt att frysa in. Så…ja..det smakar gott!
Ingredienser:
- 4 ägg
- 500 gr. keso
- 2 tsk. bakpulver
- 3/4 msk. salt
- 1 msk. psylliumhusk (eller annat proteinhusk)
- 1 dl. hela linfrön
- 1 dl. skalade sesamfrön
- 1 dl. solroskärnor
- 1 dl. pumpafrön
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C
- Förbered en plåt med bakplåtspapper.
- Häll alla torra ingredienser i en bunke och rör om väl.
- Vispa äggen lätt pösiga i en annan bunke.
- Häll ner keson i äggen och blanda lite till.
- Häll de torra ingredienserna i keso/ägg-blandningen och rör så allt blandas väl.
- Häll ut smeten på bakplåtspappret och bred ut i en rektangel, cirka en cm. tjockt.
- Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter.
- Ta ut brödet och låt svalna i plåten.
- Skär/klipp brödet i skivor (tänk knäckebröd).
Varit nära mång gg att göra men det har inte blivit av.. ser ju riktigt smaskigt ut
GillaGilla
Då tycker jag att du skall ta och pröva det. Det smakar gott, är enkelt att göra och dessutom nyttigt…så go for it 😉
GillaGilla
Har provat göra detta men det brödet blir helt grötit.. har haft det i ugnen i 30 min fortfarande inte klart men får en väldigt fin yta… vad är felet?
GillaGilla
Vad tråkigt att höra att det inte vill sig, brödet är riktigt gott! Jag har tyvärr inget bra svar på varför det blir grötigt . Om jag hade fått fin yta, men grötig inuti, då skulle jag stängt av ugnen och låta brödet stå i eftervärmen och torka till sig. Man kan pröva lägga till ett ägg och ta bort lite keso. Då blir det mer ägg som skall få lite mindre vätska att stelna. Lycka till!
GillaGilla
Trodde det skulle vara som knäckebröd, men det blev något mittemellan mjukt och hårt. Annorlunda dock väldigt mättande.
GillaGilla
Tack för din kommentar! Jag ska lägga till i texten så missförstånd undviks. Vist är det mättande och jag tränade massor under den perioden, att då slippa mjöler var rena himmelriket.🙂
GillaGilla