Min lyxiga strösselchock

Jag fullkomligt älskar denna grymma söta kombination av choklad och massa blandströssel. Vanligtvis går kakan under namn som moccarutor eler kärleksmums. Men jag kalar den den hellre för min lyxiga strösselchock och innehåller mycket mer choklad än vanligt.

image

Ingredienser:

1 Plåt
5 st. ägg
360 gr. (4 dl.)  strösocker
270 gr (4,5 dl.)  vetemjöl
3 tsk.  bakpulver
5 msk.  kakao
300 gr.  smör
200 gr. (2 dl.)  vatten
200 gr. mörk kvalitetschoklad (70%)

Glasyr / Topping
200 gr. (2 dl.)  vispgrädde
2 msk. espressokaffe
200 gr. mörk kvalitetschoklad (70%)
Blandströssel

Gör såhär:

  1. Botten
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
  4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
  5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
  6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
  7. Hacka chokladen grovt och strö över smeten.
  8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli för torr), prova med en sticka.
  9. Låt kakan svalna.
  10. Glasyr
    Koka upp grädden.
  11. Häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad och smält ihop under försiktig omrörning.
  12. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
  13. Strö över rikligt med landströssel, låt allt svalna helt och skär sedan i rutor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.