Jag har gjort dem förr och idag gjorde jag dom igen. Dom här saffransbiscottina är så goda och är en klassiker hos oss, kommer göras många jular framöver. Skulle gjort den dubbla satsen idag, men tyvärr räckte inte pistagenötterna till. Det går självklart bra att använda vilka nötter du vill, ta dom du tycker är godast! Jag tycker att 1 1/2 dl. nötter är lagom till degen.
Ingredienser:
- 100 gr. smör
- 1 gr. saffran (2 pkt)
- 2 st. ägg
- rivet skal från två apelsiner
- 135 gr. strösocker
- 300 gr. vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 90 – 100 gr. osaltade pistagenötter (skala nötterna och ta bort det mesta bruna på nötkärnan)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret tillsamman med saffranet i en kastrull och häll sedan över i en bunke. Låt svalna lite.
Känn mitt i skorpan, är den lite mjuk eller degig, låt den torka lite till i ugnen.
[…] Goda recept från arbetskamrat, nu saffransskorpor lyx som jag ska göra https://andreasgottebod.se/2016/11/27/saffransbiscotti-med-pistagenotter/ […]
GillaGilla